Invitation for the final event of #oSoc14


Are you interested in getting to know the students behind this year’s projects? It’s possible! The end-event is finished but all the projects, blogposts, stories and online impressions are online. Head over to the ‘This was open Summer of code’ blogpost to watch the outcomes of #oSoc14.

Michael, one of the mentors at open Summer of code 2014. Photo by Ann Bernaert (Digipolis)

Michael, one of the mentors at open Summer of code 2014. Photo by Ann Bernaert (Digipolis)

Press release: (in Dutch)

19 studenten creëren duurzame open source oplossingen voor Mobile Vikings, Leiedal, Stad Gent en 3 andere bedrijven.

Maar liefst 19 studenten werken samen met 6 partners aan maatschappelijk relevante projecten. Mobile Vikings, Stad Gent & Digipolis, Leiedal & Opening Up, Artoria, Westtoer en iRail definieerden 8 verschillende projecten die de studenten op 3 weken ontwikkelden. De studenten leerden zo de sector kennen door te co-worken bij de 3 hoofdpartners in Kortrijk, Antwerpen, Gent en Hasselt. Hun tocht eindigt vrijdag in Gent, waar ze te midden van de Gentse Feesten hun resultaten en businessmodellen voorstellen aan het grote publiek.

Open Knowledge Foundation Belgium (OKFN Belgium vzw) en zijn partners zijn met open Summer of code 2014 (#oSoc14) niet aan hun proefstuk toe. Ook in deze vierde editie ontstaat dankzij open data, open APIs en open source toepassingen een synergie tussen de studenten en de partners.

“Samenwerking met oSoc14 is voor Gent een ideale manier om frisse ideeën uit te laten werken door studenten, maar ook om de studenten te tonen hoe uitdagend IT in een overheidscontext kan zijn.” – Bart Rosseau, Dienst E-strategie Stad Gent

Geïnteresseerd in de ontwikkelingen van dit jaar? Kom vrijdag naar de presentaties van de studenten tijdens de Gentse Feesten (inschrijven via http://bit.ly/oSoc14). Kunt u niet komen? Bezoek dan summerofcode.be, waar u de code van alle projecten kunt inkijken. Registreer hier

Informatie Open Knowledge Foundation (OKFN Belgium)

Open Knowledge Foundation (OKFN) is een non-profit-organisatie die sinds 2004 open kennis promoot, zoals open data, open source of open cartografie. OKFN is een wereldwijde organisatie en een samenwerking tussen vrijwilligers en experts over de hele wereld.
De Belgische tak werd opgericht in 2012 en wil het idee van open kennis in België verder verspreiden. OKFN heeft eerder in België al de Open Belgium conferentie gerealiseerd, een open API gecreëerd voor treingegevens (iRail.be) en is partner van evenementen zoals Apps for Ghent.

Achtergrond Summer of code

Open Summer of code begon in 2011 onder de naam iRail Summer of code. In 2012 werd het project uitgebreid. Wat klein en tussen vrienden was, is gegroeid tot een evenement met 20 studenten. Zo stelde de Stad Gent bijvoorbeeld 4 studenten te werk die nadachten over hoe de stad efficiënter kan functioneren aan de hand van mobiele applicaties. iRail Summer of code evolueerde van een programmeerevenement tot een co-creatie evenement. In 2013 veranderde de naam naar open Summer of code en werkten 24 studenten op meer dan 10 projecten.

Meer informatie kan bekomen worden via Pieter Colpaert:

pieter.colpaert@okfn.org
+32 486 74 71 22

The post Invitation for the final event of #oSoc14 appeared first on open Summer of code.